СУ "Цветан Радославов"
Средно училище в град Свищов

Знаещи! Креативни! Творчески! С въображение!
За пореден път учениците на СУ „ Цветан Радославов“доказаха, че на тях може да се разчита , а и че ние, учителите, има какво да научим от тях.
През изминалата седмица в специализирания компютърен кабинет се проведоха редица мероприятия, организирани от клуб " Radoslavov news", с ръководител Наталия Станкова и учител по ИТ - Нели Йорданова, по повод Европейската седмица на кодирането Code Week 5 All.
На 11.10.2021г, учениците от 2 клас, в час по IT Математика , проявиха своето въображение в „Кодираме с цветове“, а на 20.10.2021г. показаха знания и креативност с „Кодиран Свят“.
Интерактивната игра бе създадена и кодирана от учениците Алессандра Варамезов, Димана Ангелова и Ливия Иванова от 8.клас. Гости на интересното мероприятие бяха ученици и учители от цялото училище. Играта включваше въпроси в две възрастови групи, като тяхното съдържание бе свързано с кодовете в математиката, биологията, литературата... Най-зрелищна и вълнуваща бе играта" Кодирай с GeoGebra” за участници от 5.клас – Десислава, Владислав и Цветелин, от 6.клас - Красимира, Стефани, Ивайла, Божена, и Цветанка, от 7.клас – Рая, Лиана, Цвети, Кремена, Весела и Рени, от 8.клас – Райна, Ева и Деница. Участие взеха и учениците от 5.клас в часовете по ИТ.