СУ "Цветан Радославов"
Средно училище в град Свищов

История на училището

        Съществуват дати и събития, които се помнят от поколенията. Такава е годината 1981-ва,  когато училище „Цветан Радославов“ отваря врати за първи път за своите възпитаници с благородната идея да ги изпълни със знания, упоритост и успехи.

        Макар по облик училище „Цветан Радославов“ да е средно, то дава отлична подготовка на своите възпитаници. Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището – черти, които градят неговият авторитет и роля в духовният живот на град Свищов в продължение на дълги години.

        През последните години ученици от СУ „Цветан Радославов“ спечелиха и продължават да печелят десетки призови места в различни национални състезания. Повод за гордост са множеството купи и медали в областни и национални състезания по хокей на трева и тенис на маса. Освен в спорта, голяма част от възпитаниците на училището са медалисти и в математическите състезания.

Днес учители и ученици работят по редица проекти, увенчали се с успех.

Към днешна дата училище „Цветан Радославов“ е училище с традиции, училище от висока класа, престижно и предпочитано от много млади хора.

До днес, това е единственото училище в България носещо името на създателя на българския химн „Мила Родино“ – Цветан Радославов.