СУ "Цветан Радославов"
Средно училище в град Свищов

Проект по НП "Осигуряване на съвременна образователна среда", Модул "Културните институции като образователна среда"

Дейности, извършени по проект по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“.

Духът и силата българска!
Ученици и учители от СУ "Цветан Радославов" посетиха гр. София, за да проведат своите уроци в нова и различна учебна среда. Посещението е част от дейностите по проект "Културните институции като образователна среда" и включва уроци по литература, история, биология, география. Днес пътешествието бе до Националния исторически музей и Парк Врана.
 
  
Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора, на открито и дървоНяма налично описание на снимката.
 

Ученици от VI и VII клас на СУ "Цветан Радославов" проведоха своите учебни часове по история и цивилизации и човекът и природата в Историческия и природонаучния музей в гр. Плевен. Това предизвикателство да мислиш извън рамките на стандарта бе част от дейностите по проект по НП "Осигуряване на съвременна образователна среда", Модул "Културните институции като образователна среда".
 
 

IT технологиите и литературата.
Ученици от 6. и 7. клас показаха своите умения и знания в една предизвикваща интелекта игра върху изучаваните литературни текстове.
Урокът се проведе в класната стая и в интерактивната посетителска зала на Къща музей "Алеко Константинов".
 
Няма налично описание.Няма налично описание.

"Мила Родино, ти си земен рай"- поклон пред делото и личността на Цветан Радославов.
Училищният музей на СУ "Цветан Радославов" бе класна стая за учениците, които уловиха изследователския дух и многостранни интереси на своя патрон. Свищов се свързва и с друг майстор на перото- Алеко Константинов, който е съученик и близък приятел на Радославов. Чрез своите проекти, учениците представиха тези две величествени фигури, емблема на Свищов.
 
 Няма налично описание.Няма налично описание.

Духът на Вазов в Художествена галерия "Николай Павлович"- ученици от 6. и 7. клас проведоха своя урок, посветен на Патриарха на българската литература, сред експонатите от Националния литературен музей. Вазов оживя със своята родова история и художествени образи, създавайки жива връзка със съвременните ученици.
 
Няма налично описание.Няма налично описание.Няма налично описание.
„Река Дунав- мост между минало и настояще“- урок по география и икономика в местността Калето. Учениците станаха свидетели на събитие с огромно значение за миналото на нашия град като център на римската цивилизация- проф. Овчаров и археологическите разкопки на античната крепост.
 
 Няма налично описание.Няма налично описание.
 

Повече информация за проекта виж ТУК.