СУ "Цветан Радославов"
Средно училище в град Свищов

Десети юбилеен турнир за купа „Цветан Радославов“

На 28.09.2019г. СКХТФ „Дунав“ – Свищов отбеляза 10-та годишнина от основаването си с юбилеен турнир за купа „Цветан Радославов“. Тържественото събитие беше част от програмата на „Свищовски лозници 2019“ и се състоя на терена на общинска спортна площадка. В него се включиха 9 отбора, представящи 6 клуба в различни възрастови групи. Участниците бяха от София, Байкал, Тръстеник, Червен бряг, Пловдив и Свищов.
За кръглата годишнина в Свищов пристигнаха председателят на Българската федерация по хокей на трева (БФХТ) Йорг Шенк, изпълнителният директор на БФХТ Антонио Антонов, вицепрезидентът на федерацията Бончо Златев, Адриан Турко – представител на румънската федерация по хокей на трева и други гости. Община Свищов също уважи събитието. Участниците бяха поздравени от временно изпълняващата длъжността кмет на община Свищов Анелия Димитрова. На откриването на турнира присъстваха още секретарят на Общината Любомира Петрова и Румяна Кузева – началник на отдел „Образование”. Кръглата годишнина на турнира бе уважена и от Великотърновския митрополит Григорий, който е почетен член на СКХТФ „Дунав”. Заедно с отец Михаил Миронов отслужиха водосвет за здраве и успехи.
На събитието бяха обявени и наградени тримата нови почетни членове на СКХТФ „Дунав” – Йорк Шенк, Бончо Златев и Николай Павлов от Червен бряг.
Председателят на Българската федерация по хокей на трева Йорк Шенк връчи специална награда от името на федерацията на Мариана Маркова – „Почетен знак – бронзов” за заслуги и принос в развитието, популяризирането и утвърждаване просперитета на хокейната игра в Република България. Мариана Маркова е и председател на СКХТФ „Дунав”.
Срещите от турнира се проведоха в две възрастови групи – при 12-годишните и при 14-годишните, а призьори и в двете станаха отборите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов. 12-годишните извоюваха златните медали след три победи над отборите на „Петър Берон“ – Пловдив с 1:0, „НСА“ – София със 7:0 и „Христо Ботев“ – Байкал със 7:0 . 14-годишните постигнаха три победи над отборите на „Локомотив“ – Червен бряг с 5:0, „Евлоги Георгиев“ – Тръстеник с 8:0 и „Христо Ботев“ – Байкал с 8:0 и едно равенство 1:1 с отбора на „Петър Берон“ – Пловдив. С по-добрата си голова разлика хокеистите от „Дунав“ се класираха на първо място.
С този пореден успех двата отбора на СКХТФ „Дунав“ Свищов заемат второ място в ранглистата на БФХТ и ще участват във финалите на държавните първенства – открито, които предстои да се проведат в гр.София на 5. и 6. октомври.