СУ "Цветан Радославов"
Средно училище в град Свищов

Отбелязваме Деня на Земята!
Денят на Земята 2022 година протича под мотото "Инвестираме в нашата планета“. Датата се отбелязва за първи път на 22 април 1970 г., за да се подчертае необходимостта от опазване на природните ресурси на планетата. Зеленото бъдеще е проспериращо бъдеще. Здравата планета не е опция - тя е необходимост.
Тази година се поставя фокус върху екологичната и социална политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб.
В Средно училище "Цветан Радославов" знаем това и полагаме усилия чрез действия и инициативи, не само на една дата, а през цялата учебна година - събираме разделно, засаждаме дървета, участваме в конкурси, организираме кампании, реализираме дейности по проект "Променяме се с климата" и сме част от Глобалните училища в България.
В навечерието на Деня на Земята нашите възпитаници взеха участие в два конкурса, посветени на птиците. На 14-ти април шестима Радославовци - Алессанра Варамезов, Димана Ангелова, Ливия Иванова от 8. клас и Ася Асенова, Мелани Божкова и Преслава Петрова от 9. клас, се включиха във викторината "Натура 2000 и хищни птици" на Сдружение „Зелени Балкани“.
На 16-ти април в платформата Kyoso се проведе Олимпиада по орнитология, насочена към ученици от V до VIII от цялата страна. След 13 години прекъсване Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) поднови това вълнуващо и мотивиращо образователно събитие. В първия кръг участие взеха Алессанра Варамезов, Димана Ангелова, Ливия Иванова и Мелани Божкова.
И ще продължаваме, защото знаем - Земята се нуждае от усилията ни всеки ден! ????
 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5 - Изображение 6