СУ "Цветан Радославов"
Средно училище в град Свищов

Награди от коледно-новогодишните конкурси на Община Свищов.
 
За поредна година Радославовци взеха активно участие в традиционните зимни конкурси на Община Свищов. В категория „Традиционна коледна картичка“ бяха наградени Людмил Пламенов Христов от 4.а клас и Соня Ангелова Георгиева, 12 клас.
Огромна чест за нашето училище е спечеленото второ място в категория "Инициатива на 2021 г." Инициативата на СУ „Цветан Радославов“ - „Вместо цветя - благотворителност!“ започна по предложение на Ученическия съвет през месец септември 2019 г. Нашето училище бе първото в Общината, в което учителите отправиха апел към родителите - вместо букети, на 15-ти септември да дарят предвидената сума за закупуване на стълбищен робот, предназначен за хора в инвалидни колички. В училището ни учат деца с нарушена двигателна активност, на които им е трудно сами да се придвижват. С поредица от мероприятия – първи учебен ден, Коледни, мартенски и Великденски базари към днешна дата можем да се похвалим с приключена успешна инициатива. Тригодишното желание, усърдие, труд и средства на нашите ученици, родители, учители и приятели намери израз в модерно и практично устройство за изкачване на стълби за инвалидни колички. Неговата стойност възлиза на 6 000 лв. (шест хиляди лв.), изцяло дарени от хора с големи сърца. По този начин осигуряваме на децата в неравностойно положение достъпна архитектурна среда и сигурност, даваме им възможност да бъдат свободни, eдновременно с това равностойни участници в обучителния процес.
Може да видите възхищението, радостта и спокойствието, когато детето се придвижва по етажите до специализираните и модерни кабинети по Английски език и Компютърно моделиране.
Благодарим на Община Свищов за оценката и на всички наши съмишленици с добри сърца!
*Заснемането на ученичката е направено след писмено съгласие от страна на родителите.
 
 
 
 
 
 - Изображение 1