СУ "Цветан Радославов"
Средно училище в град Свищов

Възможността да бъдат кмет, заместник-кметове, председател на общински съвет и секретар за един ден в Община Свищов имаха учениците от 5-ти , 7-ми и 8-ми класове на СУ "Цветан Радославов". Те участваха в рамките на Ден на ученическото местно самоуправление в общината.
На 9 май, по повод Деня на Европа, Община Свищов отвори вратите си за учениците на СУ "Цветан Радославов". Младият кмет за един ден беше петокласникът Цветелин Иванов, който е пълен отличник и се отличава с управленчески и лидерски качества и не на последно място с дар слово.
Длъжността "Председател на Общинския съвет" зае Димана Ангелова, ученичка от 8 клас, а на местата на четиримата заместник-кметове застанаха седмокласничката Кремена Иванова и момичетата от осми клас - Райна Георгиева, Ливия Иванова и Алессандра Варамезов. Като секретар на Общината се изяви лъчезарната Лиана Димитрова от 7 клас.
Точно в 13:00 ч. срещата бе открита от кмета на Община Свищов - г-н Генчо Генчев, който поздрави учениците за добре дошли и в кратка оперативка представи функциите и дейността на управляващите общински служители. Не след дълго всички ученици поеха към работните си места. Те придружиха титулярите на длъжностите им в ежедневната им работа.
След проведената инициатива и натрупания, макар и малък опит в управлението на общината, учениците споделиха, че са изключително развълнувани и радостни от факта, че Община Свищов отбеляза по такъв деен начин Деня на ученическото местно самоуправление! Според тях това показва, че тя проявява интерес и доверие към младите хора, които са бъдещето и животът на един град, на една държава. Видяното и наученото в днешния ден ги е накарало да се замислят за всички отговорни решения и дейности, които се случват в тази сграда и за това, че зад успеха на едно прогресивно общество стоят добрите взаимоотношения между граждани и администрация.
 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3