СУ "Цветан Радославов"
Средно училище в град Свищов

Извънкласни дейности

По традиция и през 2019-та година СУ „Цветан Радославов“ се включва в най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно“. Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда. 65 ученици, родители и учители с огромен ентусиазъм и отговорност почистиха училищния двор, спортната площадка, близките улици и прилежащите детски площадки. Дадохме добър пример, че заедно сме още по-силни и добри.

            

На 31.05. и 01.06.2019 г. ученици от СУ "Цветан Радославов" - гр. Свищов, взеха участие

в 15-то "АСТРОПАРТИ БАЙКАЛ - 2019. 100 години поглед към звездите"

                            

По повод Националната библиотечна седмица 13-18 май 2019г. Градска библиотека - гр. Свищов награди най-активните си малки читатели.

Лиана Лъчезарова Димитрова от IV”a” и Весела Кирилова Димитрова от IV”б“ клас са отличените с грамота и книга. 

      

Учениците от III “a” клас взеха участие на театрална сцена „Малкият принц”. Събитието бе организирано за 18-та поредна година от ПБНЧ "Еленка и Кирил Д.Аврамови-1856". Третокласниците представиха драматизации на приказките „Най-скъпоценният плод“ и „Най-хубавите ръце“. За участието си бяха наградени с плакет, грамота, книжка и торта. Браво на нашите малки артисти!

            

На 22.04.2019 г. ученици от V и VII клас отбелязаха Международният ден на Земята, като засадиха цветя и дървета в двора на училището.

                                                        

    „Четяща България – Четящ Свищов“ -2019

Учениците от IV “б“ клас, с кл. ръководител Светла Тодорова и учител ГЦОУД Мая Атанасова, се включиха в традиционния Маратон на четенето, посветен на 2 април – Международния ден на детската книга и 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. Четвъртокласниците посетиха Детския отдел на Читалищната библиотека и научиха факти, свързани с датата – 10 април.

                                                      

„Приятели на природата“
По повод Седмицата на гората 2019 г. ученици от трети клас заедно с техните ръководители участваха в разнообразни инициативи, организирани от Държавно горско стопанство - град Свищов.